Vrijdag 29 oktober was de opening van onze nieuwe locatie voor dagbesteding. Dit werd gevierd met de andere organisaties en initiatieven. Organisaties zoals Coöperatie Dichtbij en Hulp die helpt zullen samen met ons, onder 1 dak hun diensten aanbieden. Tijdens de opening was er volop mogelijk voor de diverse medewerkers van diverse instellingen en zelfstandigen om nader kennis te maken met elkaar.

De cliënten kijken hun ogen uit en zullen zich moeilijk vervelen. Voor de creatieveling is er bijvoorbeeld een naaiatelier en werkstukken waar zij mee aan de gang kunnen. Deze werkstukken en andere producten zoals honing van de imker kunnen verkocht worden in het aanwezige winkeltje. Met het openen van de achterdeur bevinden de cliënten zich in het mooie park in Almelo voor een gezonde wandeling in de natuur of een ontspannen moment. Aangezien het pand zich in het centrum bevind is een wandeling in de stad of het bezoeken van de markt of winkels ook een van de mogelijkheden. Binnen het pand bevinden zich verschillende ruimtes die toegankelijk zijn voor de diverse cliënten van verschillende instellingen. Dit is een mooi initiatief om verschillende mensen met elkaar in contact te brengen. Contact tussen Armeense en Nederlandse cliënten kan bijvoorbeeld mensen met verschillende culturen meer samen brengen. Verschillende cliënten hebben andere gewoontes en werkwijze, zo kunnen zij bij elkaar afkijken en wellicht iets leren van elkaar qua werk- of denkwijze.

Op professioneel niveau streven wij naar meest effectief vorm van zorgverlening. De beste resultaten kunnen vaak behaald worden met de juiste samenwerking. Aangezien verschillende bedrijven diverse specialismen in huis hebben hopen wij op mooie nieuwe initiatieven voor optimale zorgverlening onder 1 dak.